HomeLinks
Ons project is “geboren” in de lotgenotengroep Lot-Selfie. Deze hebben we opgericht onder de paraplu van de Stichting Afasietherapie / Afasiecentrum Amsterdam (SAA). Een keer per maand komen we bij elkaar om ervaringen te delen. Omdat het leven met afasie een uitdaging is, waar je veel over kan praten.

Afasie is soms ook niet goed uit te leggen. “Waarom praat zij zo goed” en “waarom kan zij niet lezen of schrijven” en “ik heb dat andersom” zijn vragen en opmerkingen die je vrijwel meteen hebt. Welke types afasie zijn er? Er zijn nog zoveel vragen! Er zijn ook vooroordelen. Afasie betekent niet dat je doof bent of niets begrijpt! Dit zijn een paar voorbeelden van situaties die we zelf meemaken. Dus wilden we meer weten over afasie. Niet alleen voor onszelf, maar voor iedereen die betrokken is bij mensen met afasie.

Met afasie-colleges willen we dat er meer bekendheid komt over afasie. Uitleggen en verduidelijken wat de “spelregels” van afasie zijn omdat deze vaak onduidelijk zijn. We willen dat er meer begrip komt voor afasie. De colleges moeten een evenement zijn: levendig, herkenbaar, interessant, aantrekkelijk en afasie-vriendelijk.  We willen een mix van deelnemers van mensen met afasie en mensen zonder afasie.  De colleges zijn voor mensen met afasie, familie, mantelzorgers, vrienden, kennissen, studenten, leerlingen, docenten, behandelaars, vrijwilligers en iedereen die te maken heeft met afasie.